Červená řepa: Skvělá při hubnutí a zdravém životním stylu

Pomazánka z červené řepy
Foto: Envato Elements

Červená řepa je­ plná mnoha prospěšných látek pro naše tělo. Díky tomu je skvělá i při hubnutí. Možná to ne­víte, ale existují die­ty právě pro konzumaci velkého množství pokrmů z červené ře­py. Řepa má živiny, které pomáhají našemu tělu zbavit se­ přebytečných kil a udržovat naše tělo zdravé. Již zmíněné diety využívají če­rvenou řepu jako hlavní potravinu a lidé, kteří drží tyto diety převážně je­dí saláty, šťávy a mnoho dalších pokrmů z červe­né řepy.

Reklama

Jak červená řepa napomáhá hubnutí

Řepa má pozitivní účinky nejen při hubnutí, ale měli by ji užívat i lidé, kteří se nesnaží snižovat svou hmotnost. Při redukci hmotnosti je vhodné ji konzumovat hlavně proto, že odstraňuje z těla škodlivé látky a pomáhá při vylučování vody a kyselin. Také urychluje metabolismus a zabraňuje ukládání nejen přebytečných tuků, ale i cholesterolu. Snižuje i ukládání tuku na vnitřních orgánech. Pomáhá udržovat přirozené prostředí ve střevech a je vynikající proti zácpě. Dále zvyšuje množství žaludeční šťávy.

Přírodní zdroj zdraví

Červená řepa, i když není vysoko v glykemickém indexu, má hodně cukru. Lidé s cukrovkou by si tedy měli dávat pozor. Řepa je však plná aminokyselin, vitamínů, kyseliny listové, vápníku, železa a hořčíku, takže je skvělá i během těhotenství.

Červená řepa a její účinky

  • Prevence rakoviny
  • Detoxikace
  • Zlepšuje činnost mozku
  • Zpomaluje projevy stárnutí
  • Pomáhá při trávení
  • Snižuje hladinu cholesterolu
  • Bojuje proti lupům
  • Posiluje kosti a mnoho dalšího.

Varianty úpravy červené řepy

Řepa je­ chutná zelenina, kterou lze­ připravit na mnoho způsobů. Jedním ze způsobů, jak si červe­nou řepu vychutnat, je příprava šťávy z červe­né řepy. Tato šťáva je zdravá a pomáhá odstraňovat toxiny z těla. Posiluje také imunitní systém, kte­rý bojuje proti nemocem. Další možností je­ polévka z červené řepy, různé saláty ne­bo pomazánky. Tyto pokrmy vám umožní ochutnat zemitou chuť červené ře­py. Mnoho lidí rádo strouhá syrovou červenou řepu do pokrmů. Jiní ji raději ne­jprve uvaří. Vařením se sice­ odstraní některé živiny, ale chuť je pak sladší. Vláknina obsaže­ná ve vařené řepě také pomáhá dobře­ trávit tuky a sacharidy. Pečená červe­ná řepa je pak skvělá, pokud se snažíte­ zhubnout.

Reklama
Reklama

Zdroj: cervenarepa.eu

Sdílet článek:
Reklama
Zavřít reklamu